Tradisjoner

Begrepet «tradisjonen tro» er et ordtak vi bruker i Norge om begivenheter som gjennomføres igjen og igjen. Tenk at vi for eksempel hvert eneste år feirer jul på omtrent akkurat samme måte som foreldrene og besteforeldrene våre gjorde før i tiden. For de fleste av oss er alle disse gjentagelsene av fantastiske hendelser og opplevelser alt som skal til for å komme seg igjennom de ellers kjedelige hverdagene – det er deilig å se frem til noe helt spesielt, men kjent.

Sommerferie på hytta

For mange familier i Norge er det vanlig å feriere på hytta om sommeren. Noen nyter den vakre skjærgården mens andre drar på fjellet. Det deiligste med denne typen ferie er freden den bringer med seg, og kvalitetstiden med de nærmeste. Været i Norge er imidlertid ikke alltid på topp, og etter en lang dag utendørs finnes det ikke noe bedre enn avslapning i en varm badstue. Det høres luksuriøst og dyrt ut å ha en egen badstue, men det kan være en rimelig enkel prosess. Badstuer har blitt flittig brukt i Skandinavia i lang tid grunnet klimaet, og de er nå lettere tilgjengelig enn noen gang tidligere.

Jul og nyttår

For mange er julen den viktigste høytiden i året, og slik har det vært i lang tid. Nordmenn har feiret jul i over 1000 år og mange tradisjoner henger enda igjen. Det hugges juletrær, bakes pepperkaker, barna går julebukk og det gis gaver – akkurat som da besteforeldrene våre var små. Noe som er helt spesielt med denne høytiden er hvordan familier samles år etter år og beholder de samme tradisjonene gjennom flere generasjoner. Mange ønsker dessuten å oppleve julen slik den var i gamledager, og deltar på arrangementer for den komplette julestemningen.Julen handler like mye om familie, kjærlighet, samhold og tradisjoner som den handler om gaver og god mat. Selv om julen nok har endret seg en god del opp gjennom årene henger fremdeles de viktigste tradisjonene igjen – kvalitetstid, baking og hygge med de nærmeste.