Gi hagen en antikk stil

En trend som sprer seg raskt i dekorerings- og interiørverdenen er bruk av antikke eller antikt utseende møbler og dekorasjoner i hagen og andre uteområder. På grunn av det noe temperamentsfulle været vi har i Norge, er det nok ikke alle som har så fryktelig lyst til å plassere de antikke og kanskje verdifulle møblene sine ute i hagen. Heldigvis trenger man ikke gjøre det for å få den rette følelsen, man må bare være en smule kreativshutterstock_446921602

Velg de rette vekstene

Et godt sted å begynne er å tenke på hvilke vekster man planter i hagen. Lyserosa roser gir et fint shabby «chic» inntrykk og passer kjempegodt inn sammen med for eksempel utemøbler i smijern. En annen viktig plante å tenke på er selvsagt hekken du velger. Hos Plantinavia kan du finne flotte Tuja- og Barlindhekker som rammer inn hagen på en flott måte, samtidig som de gir hagen et herlig preg av “gamle dager”.

Tenk helhetlig

Utemøbler er selvsagt en stor del av utseende på hagen, men det er viktig å også tenke på de små detaljene. Kanskje kan du velge blomsterkrukker i ulike størrelser og utforminger, alle med et antikt preg. Tenk også på hagedekorasjoner som for eksempel engler eller dyrefigurer i støpejern, keramikk eller plast. Kun fantasien setter grenser og det kan være lurt å kikke på ting som ikke nødvendigvis er ment for hagen. Gamle rammer, lysestaker, vannkanner og andre brukselementer kan med litt maling og oppussing bli riktig fine som dekorasjoner i hagen. Tenk også på større elementer som for eksempel en hagesti av gamle stener, en liten dam eller en gammeldags benk.

Finne gamle skatter

For å virkelig understreket det antikke preget er det lurt å ta seg en tur i bruktbutikker og på loppemarkeder, for der har du muligheten til å plukke opp noen virkelige perler som kommer til å skille seg ut og gjøre hagen din helt spesiell. Du kan finne lokale loppemarkeder på nett også.