Antikkforeningen https://antikkforeningen.org Tue, 05 Sep 2023 12:35:39 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Fullfør et sett eller kjøp nye tallerkener til ditt hjem https://antikkforeningen.org/fullfor-et-sett-eller-kjop-nye-tallerkener-til-ditt-hjem/ Mon, 10 Jul 2023 05:00:00 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=105 Et fint servise å servere mat til gjester på finner du i de fleste hjem. Serviser er også regnet som én av de mest populære bryllupsgavene. De kommer i ulike farger og fasonger, som passer til enhver.

5 tips til deg som skal skaffe servise

  1. Gjør et grundig forarbeid. Med det menes at du ikke bare kartlegger hva dine behov er, men også markedet som tilbyr ulike former for servise. Det er mange tilbydere der ute. Derfor er det viktig å være klar over hva du faktisk trenger, før du så går over i undersøkelsesfasen. Da unngår du å kjøpe feil servise. Kjøp det du trenger på nett for enklere handel.
  2. Har du arvet deler av et servise fra noen i familien? Det fine med å eie et tradisjonelt servise er at det kan gå i arv fra generasjon til generasjon. Da kan det være en fordel å undersøke om man fortsatt kan få tak i deler til serviset ved behov. Sjekk gjerne ulike antikvitetsforhandlere.
  3. Det lønner seg å undersøke om serviset kan vaskes i oppvaskmaskin, dersom dette er viktig for deg.
  4. Kan leverandøren tilby garantier og fordelaktige ordninger? Noen har livstidsgarantier ved skår på kopp, for eksempel.
  5. Sammenlign priser og pakkeløsninger på forhånd.
]]>
Bytt batteriet på radioen din hjemme https://antikkforeningen.org/bytt-batteriet-pa-radioen-din-hjemme/ Thu, 24 Nov 2022 03:00:00 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=102 Radioer med batterier brukes ofte i situasjoner der ingen strømkilde er tilgjengelig. Mens noen radioer kan lades trådløst, har andre innebygde batteriladere. De viktigste faktorene for å bestemme hvor lenge et sett med batterier vil vare, er strømforbruk og størrelse/antall batterier i radioen.

Selv om bulkbatterier ofte er det eneste alternativet når det ikke er mulig å lade radioer, er de fortsatt praktiske og miljøvennlige. Husk at oppladbare versjoner av disse batteriene også er tilgjengelige. Ved å ha et ekstra sett med disse batteriene for hånden, kan du spare penger samtidig som du hjelper miljøet.

Batterier i fleng

Det finnes mange forskjellige radioer er i dag, som DAB+, WiFi-radioer og Bluetooth-radioer. Imidlertid kan det være vanskelig å finne riktige batterier når det er noe annet enn fjernkontrollen som slutter å funke. Etterspørsel etter batterier blir også større siden folk flest nå har kunnskapen til å bytte batterier på apparater man kanskje trengte hjelp til før. Da er det fint at det finnes et sted å kjøpe alle typer batterier på.

På nett kan du shoppe batterier på 2000 mAh eller 2500 mAh hvis du trenger et nytt batteri til din radio. På denne måten kan du få den beste lydkvaliteten fra vekkerklokken, dusjradioen eller byggeplassradioen.

]]>
Kjøpt ny iPhone og trenger tilbehør https://antikkforeningen.org/kjopt-ny-iphone-og-trenger-tilbehor/ Wed, 16 Feb 2022 12:08:06 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=97 Med ny telefon, kan det ofte være gøy og noen ganger nødvendig å oppdatere tilbehøret, men det finnes så mye å velge mellom! Med hvert søk på nett kommer det nye resultater som peker deg i forskjellige retninger.

Kvalitet kommer først

Skal du først kjøpe tilbehør til iPhone, bør du satse på kvalitet. Du kan finne alt fra høretelefoner til smarte klokker, VR-briller, høyttalere og bil-tilbehør. Det finnes virkelig noe for enhver smak! Telefonen din trenger ikke bare se stilig ut, men tilbehøret kan også være svært praktisk. Vi nordmenn er godt kjent med den kalde vinterluften, så vanter tilpasset touchscreen og luer med innebygget bluetooth og høyttalere havner fort på ønskelisten.

Utnytt kameraet

I dag er et mobilkamera det eneste kameraet du trenger dersom du bruker det riktig. Med kameralinser, stativ og belysning, er man på god vei til å ta bilder på en helt ny måte. Helt uavhengig av hva du tar bilde av!

La bildet komme til virkelighet

Heldigvis trenger vi ikke dra til fotobutikken med kamerarullen lenger. Med AirPrint for iPhone har det aldri vært enklere å skrive ut bilder hjemme. Med et utrolig godt utvalg av tilbehør til iPhone, er det ingen grenser for hva du kan oppnå!

]]>
Å holde med et lag https://antikkforeningen.org/a-holde-med-et-lag/ Wed, 16 Feb 2022 12:02:00 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=92 Idrett er viktig for svært mange av oss både når det kommer til å utøve det selv, eller når man følger med andre. Mange nordmenn holder med et lag de liker, enten fordi laget er fra hjemmbyen eller på bakgrunn av de ulike prestasjonene. Å være supporter byr på mye felleskap med andre supportere, samt mange dager med spennende ligaer og turneringer.

Å ha et favorittlag

Når man først har et favorittlag skaper det stemning med egen lagtrøye når man ser på kampene. Det skaper samhold og hygge å få se kampene med venner som også har på seg supporterutstyr. Er du interessert i sjekke forskjellig supporterklær, klikk her. Når du skal velge drakt er draktnummer viktig. De ulike numrene er tilknyttet ulike roller og spillere på laget. Vil du støtte en favorittspiller, eller kanskje draktnummeret til en legende?

Ulike drakter til ulike idretter

Nordmenn flest er glad i Premier League eller La Liga, og det finnes alle slags supporterklær til lagene som spiller. De mest populære klubbene som Liverpool FC, FC Barcelona og Manchester United har mengder av supporterklær. Likevel finnes det andre idretter som du kan interessere deg for. Den amerikanske basketballigaen, NBA, og den amerikanske fotballigaen, NFL, er eksempler på dette.

]]>
Antikke sporter https://antikkforeningen.org/antikke-sporter/ Wed, 15 May 2019 09:27:47 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=76 De gamle grekerne var iherdige idrettsutøvere som arrangerte idrettsbegivenheter i Olympia i 1 200 år. Dette er opphavet til dagens olympiske leker. Teknikker og regler er endret siden da, men mange av de gamle sportsgrenene består. Et eksempel er fotball, som ikke er så veldig mye endret siden sin opprinnelse.Spesielt lagsport var populært blant de gamle grekerne, og i motsetning til i dag var dette kun forbeholdt den mannlige befolkningen. Det var stort sett landhockey og fotball som ble spilt. Det aller største forskjellen fra i dag er at lagsport som regel ble spilt uten en tråd på kroppen.

Sport, status og religion

Å være idrettsutøver i det gamle Hellas var ensbetydende med ære og rikdom. Utøverne tjente store summer og ble hedret av befolkningen som helter. Ingen hvem-som-helst kunne bli idrettsutøver. Dette var forbeholdt adelen og andre med høy rang. Det var også en gjengs oppfatning at guder favoriserte sterke menn og gutter.Menn skulle ha grasiøse og muskuløse kropper, så den mannlige befolkningen ble oppfordret til fysisk aktivitet og sunt kosthold. Derfor hadde de lokale treningslokaler kalt gymnasium. Disse var kun tilgjengelige for menn, og treningen ble gjort helt naken. Ordet gymnasium kommer av det greske ordet gymnos, som rett og slett betyr naken.

Andre sportsgrener

Det var ikke bare lagsport som vekket de gamle grekernes interesse. En stor sport, som ikke finnes i dag, var vognløp med hest. Imidlertid praktiserte de også det vi i dag kjenner som hesteløp, med rytter og hest i tospann. Grekerne var også gode i både løping, spydkast, lengdehopp og diskos.Visste du at boksing og bryting også stammer fra de gamle grekerne? Dette var to grener innenfor kampsporten, som ble flittig praktisert. Med andre ord har vi mye å takke de gamle grekerne for når det gjelder sport, og det er vel nettopp det vi gjør ved å arrangere De Olympiske Leker år etter år.

]]>
Tradisjonell norsk byggestil https://antikkforeningen.org/tradisjonell-norsk-byggestil/ Wed, 25 Jul 2018 12:42:42 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=66 Det finnes mange stilarter på norske bygninger, men en stil som har utmerket seg er den såkalte sveitserstilen. Denne stilen begynte å blomstre i Norge på 1860-tallet og var videre populær til begynnelsen av 1900-tallet. Disse husene er bygget av tre, noe Norge har hatt gode ressurser på grunnet den rike naturen her til lands. Nye hus ble bygget opp i ren sveitserstil, men mange hus fikk også bygget på såkalte sveitserpåbygg. Dette innebar at husene fikk karakteristiske verandaer og inngangspartier. Dragestilen er også en fornorsket variant av sveitserstilen. Det som kjennetegner sveitserstilen er fremhevede gavler, takutstikk, vakkert utskårne ornamenter og høye grunnmurer. Også i dag bygger nordmenn hus og fritidsboliger i denne stilen, og om du ikke bygger huset fra grunnen av, er det mulig å «jukse» seg til denne stilen med påbygg av veranda og et fremhevet inngangsparti. I dag dukker det stadig opp nye, moderne og minimalistiske bygninger. Disse kjennetegnes typisk av rene linjer og glatte flater med store vinduer. Dersom du planlegger å bygge en fritidsbolig, tilbyr Hytte og Bolig et stort utvalg hytter og mindre boliger i både moderne og tradisjonell stil. Her kan du finne fritidsboliger med eller uten veranda, og i flere ulike stilarter.Dersom du liker en god blanding av tradisjon og modernisme, viser Klikk.no deg hvordan du kan kombinere nye og gamle stilarter. Selv om huset er tradisjonelt på utsiden, kan det gjerne være moderne møbler og innredning på innsiden. Hva med en minimalistisk sofa, grønne planter og stilrene elementer i stuen? Å blande ulike stiler kan gi boligen din et mer personlig preg. Og dersom du ønsker å gå «all in» med kun moderne stil – eller gammeldags stil – er selvfølgelig det også mulig.Lykke til med din nye bolig, enten den skal ha ny eller gammel stil!

]]>
Tradisjoner https://antikkforeningen.org/tradisjoner/ Thu, 25 Jan 2018 09:23:19 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=58 Begrepet «tradisjonen tro» er et ordtak vi bruker i Norge om begivenheter som gjennomføres igjen og igjen. Tenk at vi for eksempel hvert eneste år feirer jul på omtrent akkurat samme måte som foreldrene og besteforeldrene våre gjorde før i tiden. For de fleste av oss er alle disse gjentagelsene av fantastiske hendelser og opplevelser alt som skal til for å komme seg igjennom de ellers kjedelige hverdagene – det er deilig å se frem til noe helt spesielt, men kjent.

Sommerferie på hytta

For mange familier i Norge er det vanlig å feriere på hytta om sommeren. Noen nyter den vakre skjærgården mens andre drar på fjellet. Det deiligste med denne typen ferie er freden den bringer med seg, og kvalitetstiden med de nærmeste. Været i Norge er imidlertid ikke alltid på topp, og etter en lang dag utendørs finnes det ikke noe bedre enn avslapning i en varm badstue. Det høres luksuriøst og dyrt ut å ha en egen badstue, men det kan være en rimelig enkel prosess. Badstuer har blitt flittig brukt i Skandinavia i lang tid grunnet klimaet, og de er nå lettere tilgjengelig enn noen gang tidligere.

Jul og nyttår

For mange er julen den viktigste høytiden i året, og slik har det vært i lang tid. Nordmenn har feiret jul i over 1000 år og mange tradisjoner henger enda igjen. Det hugges juletrær, bakes pepperkaker, barna går julebukk og det gis gaver – akkurat som da besteforeldrene våre var små. Noe som er helt spesielt med denne høytiden er hvordan familier samles år etter år og beholder de samme tradisjonene gjennom flere generasjoner. Mange ønsker dessuten å oppleve julen slik den var i gamledager, og deltar på arrangementer for den komplette julestemningen.Julen handler like mye om familie, kjærlighet, samhold og tradisjoner som den handler om gaver og god mat. Selv om julen nok har endret seg en god del opp gjennom årene henger fremdeles de viktigste tradisjonene igjen – kvalitetstid, baking og hygge med de nærmeste.

]]>
Gi hagen en antikk stil https://antikkforeningen.org/gi-hagen-en-antikk-stil/ Fri, 22 Jul 2016 16:14:20 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=44 En trend som sprer seg raskt i dekorerings- og interiørverdenen er bruk av antikke eller antikt utseende møbler og dekorasjoner i hagen og andre uteområder. På grunn av det noe temperamentsfulle været vi har i Norge, er det nok ikke alle som har så fryktelig lyst til å plassere de antikke og kanskje verdifulle møblene sine ute i hagen. Heldigvis trenger man ikke gjøre det for å få den rette følelsen, man må bare være en smule kreativshutterstock_446921602

Velg de rette vekstene

Et godt sted å begynne er å tenke på hvilke vekster man planter i hagen. Lyserosa roser gir et fint shabby «chic» inntrykk og passer kjempegodt inn sammen med for eksempel utemøbler i smijern. En annen viktig plante å tenke på er selvsagt hekken du velger. Hos Plantinavia kan du finne flotte Tuja- og Barlindhekker som rammer inn hagen på en flott måte, samtidig som de gir hagen et herlig preg av “gamle dager”.

Tenk helhetlig

Utemøbler er selvsagt en stor del av utseende på hagen, men det er viktig å også tenke på de små detaljene. Kanskje kan du velge blomsterkrukker i ulike størrelser og utforminger, alle med et antikt preg. Tenk også på hagedekorasjoner som for eksempel engler eller dyrefigurer i støpejern, keramikk eller plast. Kun fantasien setter grenser og det kan være lurt å kikke på ting som ikke nødvendigvis er ment for hagen. Gamle rammer, lysestaker, vannkanner og andre brukselementer kan med litt maling og oppussing bli riktig fine som dekorasjoner i hagen. Tenk også på større elementer som for eksempel en hagesti av gamle stener, en liten dam eller en gammeldags benk.

Finne gamle skatter

For å virkelig understreket det antikke preget er det lurt å ta seg en tur i bruktbutikker og på loppemarkeder, for der har du muligheten til å plukke opp noen virkelige perler som kommer til å skille seg ut og gjøre hagen din helt spesiell. Du kan finne lokale loppemarkeder på nett også.

]]>
Lag antikke bilder https://antikkforeningen.org/lag-antikke-bilder/ Wed, 20 Jan 2016 05:35:49 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=37 Antikke bilder er flotte interiørartikler som tilfører et hjem en sjel og en spennende dybde. Bildene er som regel falmede, i store eksemplarer og med intrikate rammer. Dersom du ønsker antikke bilder på veggen din og ikke har noen i familien, finnes det flere enkle måter å oppnå den samme effekten på.Den første måten man kan få antikke bilder på, er å gå på loppemarked eller brukthandler hvor du kan kjøpe gamle bilder med fine motiver. Det finnes mange nettsteder, for eksempel auksjonsnettsteder, hvor man kan få tak i flotte bilder som ser gamle ut. De kan du enkelt ramme inn selv med en ramme av et antikt utseende, for eksempel med metallisk overflate og spennende utskjæringer. Slike rammer kan du enkelt finne på internett, blant annet hos fotobutikken bgafotobutikk.no hvor de har et stort utvalg rammer med antikke trekk. Du kan også velge et glass til rammen med litt farge på som gir bildet et enda mer antikt utseende.Et annet tips er å legge et filter på bildet du ønsker å ha på veggen før du fremkaller det eller skriver det ut. Man kan selvfølgelig legge et filter på linsen når man tar bildet, men man kan ellers helt enkelt legge filter på bilder på datamaskinen. Det kan man gjøre blant annet ved å bruke programmet Adobe Photoshop, hvor man kan legge på filter og teksturer på bilder, i tillegg til å endre farger. Det finnes flere guider og hjelp til Photoshop på nettet som gir deg grunnlaget for å fremstille bildene dine akkurat slik du selv ønsker. Når bildet ser slik ut som du vil ha det, kan du enten skrive det ut selv på en bildeprinter eller gå til en fotobutikk for fremkalling.

]]>
Antikke spill https://antikkforeningen.org/antikke-spill/ Sat, 22 Nov 2014 10:18:05 +0000 https://antikkforeningen.org/?p=14 De første konsollspillene og dataspillene som ble laget, har i dag status som antikke spill, selv om de bare er noen tiår gamle. Årsaken til at spillene likevel kalles antikke, er den voldsomme utviklingen som har skjedd innen spillindustrien siden disse spillene ble lansert. Atari var den første spillkonsollen som ble en virkelig suksess. Spillet hadde utskiftbare kassetter, i stedet for innebygde spill. Atari nådde toppen i 1982, deretter sank interessen for konsollen, Det mest populære spillet fra Atari var Pac-Man, et spill som senere også dukket opp på andre konsoller.Men det var gode gamle Commodore 64 som ble den virkelige suksessen på spillmarkedet. Dette var den første hjemmedatamaskinen som var rimelig nok til at folk flest kunne kjøpe den. Commodore 64 kom på markedet i 1982, og salget tok av i Norge i 1983. Commodore 64 hadde et lydkort som kunne spille musikk. Selv om musikken var enkel sammenlignet med dagens spillmusikk, var dette likevel en viktig årsak til at spillene ble så populære. Det blir fortsatt gitt ut programvare til Commodore 64, og maskinen har mange fans rundt om i verden. Flere av spillene som ble laget til maskinen finnes også på nettet, og mange av disse spillene har blitt populære klassikere.Et annet “antikt” spill som er verdt å nevne er Super Mario Bros. Super Mario har dukket opp i mange spill, men det første spillet ble lansert til Nintendo i 1985, og ble en stor suksess. Spillet solgte 40 millioner kopier bare i Nord-Amerika, og det er det nest mest populære spillet gjennom tidene. Bare Tetris har solgt flere eksemplarer, og Tetris må nok også regnes som et antikt spill. Til tross for at Tetris er mye enklere enn Super Mario Bros., er spillet veldig vanedannende. Selv om det lanseres nye spill, er klassikerne morsomme.

]]>